Kerékpárok és táskák

A bringák

Mind Alan, mind én a 2017-es Kona Sutrát hajtjuk. Ő Dániából indult anno útnak vele, és a kopó alkatrészek cseréjén kívül szinte hozzá se kellett nyúlni, ami nem rossz 10ezer km után, részben emiatt döntöttem emellett a bringa mellet én is. Mivel sokat leszünk a hegyekben, fontosnak éreztem a tárcsaféket, a koskormány pedig egyértelmű volt országútis múlttal, és a sok fogáslehetőség a kényelmet is szolgálja a nyeregben töltött hosszú napokon. 

Táskák

Mivel már sok mindenkinél bizonyított, időtálló (és nem mellesleg fontos a gyártónak a fenntarthatóság), a kerékpáros hátsó táskák és Alan kormánytáskája az Ortliebtől vannak. Mivel célunk az út során is minél kevesebb hulladékot termelni és amit lehet, kimérve megvenni és magunknak megfőzni, így eredetileg első csomagtartót is terveztünk plusz táskákkal, az extra kajamennyiségre gondolva, de végül két belga kerékpáros srác meggyőzött róla, hogy előre bikepacking típusú tárolást válasszunk csupán, és maradjunk minimalisták. Nem mellesleg ezzel sok pénzt is spóroltunk. Egyikünknek marad az Ortlieb kormánytáska, 7 literes kapacitással, a másik bringán pedig az Alpkittől egy drybag, amibe belefér a két matrac és az esőkabátok is. Az apró cseprő dolgokat, szerszámokat pedig kisebb váztáskákba helyezzük el. 

Mivel sokat tervezünk gyalogtúrázni is, akár több napokra, vagy például Indiában akár egy hónapra, mindketten egy-egy hátizsákot is viszünk (a bringán persze kevés cuccal) a csomagtartó tetején.  Összesen 80 liter kapacitással bőven el fogunk férni, mert kívülre is felcsatolható pl a sátor és a hálózsákok. Alannek az Osprey-től az Exos38, nekem pedig egy Husky Rony lesz a társam. Praktikus a bringán is, mert sok mindent csak úgy rájuk csatolható, és az én táskámon elfér a napelem kibontva, így menet közben is tudjuk tölteni a telefont vagy a külső akksit, ami sokszor mentett már meg, amikor épp navigációra volt szükség.