Sátor, matrac, hálózsák

A sátor hosszas keresgélés után a Big Agnes Ultralight sátra lett, mert tágas 3 fős sátor, de mégsem éri egy a 2 kg-ot. Nem volt sokkal több így az extra, led világításos verziót vettük, az első vadkempingezés alatt már bele is szerettünk a koncepcióba. Nem utolsó sorban a színe segít beleolvadni a környezetbe, ami vadkempingezés során fontos elem. A plusz sátoraljjal kiegészítve akkor is fel tudjuk állítani úgy, hogy a belső száraz maradjon, ha épp esne az eső, valamint használhatjuk önálló fedélként is, ha épp a dupla függőágyhoz lenne kedvünk.

Alan matraca a Therm-a-rest NeoAir Xlite, ami még a 0 fokos téli kempingezésnél se volt vészesen hideg. Én első körben egy olcsó Decathlonos matracot próbáltam, de miután majdnem megfagytam tőle, én is a Therm-a-rest mellett döntöttem. Kifogtam egy jó akciót, így a komolyabb Xtherm-et vettem meg, ami még hóban is megállja a helyét. Ezek a matracok nagyon könnyűek de ahhoz képest elég strabírók, már ha nem vagy balszerencsés és sikerül tüskés alapra tenni őket. Mindenesetre, legközelebb nem levegős matracot fogunk venni azt hiszem.

A hálózsáknál három szempont a fontos, legyen meleg, kicsire összecsukható és könnyű. Ebből az olcsóbb szintetikus változatok maximum egyet tudnak teljesíteni, a drágábbak esetleg kettőt, és mivel sok gyalogtúrát is tervezünk, fontos a kompaktság. Erre ideálisak a kacsa, vagy liba pehely-hálózsákok, mindketten a német márkájú Yeti hálózsákkal indulunk útnak. A kemping során teszteltük, és akár egybe is cipzározhatóak, egy nagy közös takaróként vagy akár hálózsákként működve