Rólunk

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy magyar lány akit Dórinak hívtak, és a fejébe vette hogy világgá megy. Mivel imád bringázni, nem volt kérdés hogy mindezt kerékpárral teszi. 

Az előkészületek során létrehozta ezt a blogot, a cím pedig a két legnagyobb szenvedélye, a bringa és az éneklés alapján jött. (Nagy hangsúlyt fektetve a környezetvédelemre és a hulladékmentességre is)

Mindeközben egy dán srác, Alan, 2017 nyarán egy ehhez nagyon hasonló túrába kezdett (na jó, az éneket leszámítva). Eladta mindenét, és csak a legalapvetőbb dolgokkal indult neki, minimalista stílusban. 

Miután felfedezte Skandináviát és a Balti államokat, a Balkán felé vette az irányt, Magyarországon keresztül. És itt kezdődik a mi történetünk.

Mindketten erős késztetést érzünk a világ minden zugának felfedezésére, tart ameddig tart, és ameddig jól érezzük magunkat. 2018 tavaszán indultunk útnak, a terv pedig megnézni mindent, minél kevesebb környezeti terheléssel. Valószínűleg csak akkor állunk meg, ha találunk egy számunkra megfelelő helyet/országot a letelepedésre, vagy ha lepihennénk kicsit a bringázásból.

Ha követnéd az utazásunk, eltanulnád hogy legyél környezettudatosabb a mindennapokban és az utazás során, tippeket gyűjtenél erről az utazási módról (ételreceptek is lesznek), itt lehetőséged lesz rá 🙂

Van egy nyomkövető térkép az oldalsávban, amit rendszeresen frissítünk, itt követhetsz minket. 🙂

Statisztika

Megtett kilométerek: 5600

Megmászott méterek: 58909

Bringás napok száma: 115

A leghosszabb nap a nyeregben: 6h 15min

Összes idő a nyeregben: 295 óra

Legtöbb km egy nap: 104,33

Legtöbb mászás egy napon: 1400m

Legmagasabb pont 2300m

Elfogyasztott csoki: 13290gr

Túra ideje: 8 hónap

Itt láthatod a részleteketet

Last update: 2018 November