Útravaló ételek

Amikor úton vagy és minden magadon kell cipelned, legyen az hátizsák vagy bringás táska a csomagtartón, minden grammot megérzel, főképp, ha a gravitáció ellen kell küzdeni. Sok utazó emiatt természetesen könnyű, előre elkészített, feldolgozott ennivalóhoz fordul, de az az igazság, hogy nem minden a súlyról szól. Egy ilyen hosszú fizikai igénybevétel során, mint amiben nekünk is részünk van, a helytelen étkezés hamarabb megbosszulja magát, és mentálisan is fárasztó ezen ételek mindennapos vagy gyakori fogyasztása. 

Ehelyett mi nagyrészt friss alapanyagból, rengeteg zöldségeket felhasználva főzünk, mely sok extra helyet igényel a plusz súly mellett, de ez egy olyan macera, amit az egészségünk érdekében boldogan vállalunk. A konyhafelszerelésünk szintén jóval kiterjedtebb, mint bárkinek, akivel eddig találkoztunk. A főzés az egyik szenvedélyünk, és ez könnyebbé és élvezetesebbé teszi azt. 

Ezen az oldalon egyszerű, kempingezéshez tökéletes recepteket találsz, és még néhányat, melyeket vagy otthon készítettünk, vagy amikor normális konyhához jutottunk. Ezek nem csak finomak, hanem jól lakatnak és olcsóak is, – pont az a fajta étel ami kerékpáros utazáshoz kell – miközben táplálnak és egészségesek. Sok dolgot improvizálunk vagy csak túl egyszerű/nyilvánvaló, hogy receptet kívánjon, ezért leírok pár általános irányelvet, ami alapján főzünk. Írtam egy hosszabb bejegyzést arról, általában mit eszünk és hogyan vásárolunk be, ami itt találsz

Általánosságban elmondható (és ebbben nem különbözünk igazán) hogy a tészta és a rizs a barátod, és nincs is ezzel baj, ha teszel mellé valami zöldséges paradicsomos szószt, esetleg zöldségpörköltet, vagy salátát készítesz belőle. Rántotta friss vagy sült zöldségekkel, vagy azok magában, illetve zöldségpörkölt hüvelyessel párosítva szintén gyakori és könnyű kaja.